Iran: Un ayatollah cere încetarea ostilităților cu Israelul

Ayatollahul Abdol-Hamid Masoumi-Tehrani (foto), un fost înalt cleric iranian și actual personaj important al opoziției, s-a adresat, pentru prima dată, de la Teheran, presei israeliene, solicitând în special încetarea ostilităților dintre cele două țări și spunând că, comentariile frecvente ale Republicii Islamice cu privire la intenția lor de a distruge Israelul sunt „grave”.

Vorbind la Canalul 12 al televiziunii israeliene, ayatollahul Abdol-Hamid Masoumi-Tehrani – al cărui titlu a fost revocat de Teheran din cauza dezacordurilor cu regimul – spune că nu are „nicio problemă” cu statul evreu.
„Iranienii și evreii au mulți ani de prietenie și nu am întâlnit niciun iranian care să aibă o părere negativă despre Israel”, a spus el.
Fosta figură religioasă asigură că va veni în Israel dacă sănătatea îi va permite, adăugând că dorința sa de lungă durată a fost să meargă la Ierusalim și să se „roage la Zidul Plângerii”.
Tehrani a mai spus că, din anii 1980, Ali Khamenei încearcă să „ruineze” țara.
Potrivit acestui important personaj al opoziției iraniene, Republica Islamică este o „dictatură care înăbușă opiniile contrare și libertatea de exprimare”.
„Cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă rămân în viață, aș vrea să văd ziua când ostilitatea ilogică dintre Iran și Israel se va încheia”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns