Israel a cerut scuze Emiratelor Arabe Unite pentru comentariile unui oficial despre zborurile „mortale” din Dubai

Emiratele Arabe Unite (EAU) au cerut Israelului clarificări cu privire la comentariile, pe care le-a calificat drept „nepotrivite”, făcute de un oficial sanitar israelian care părea să dea vina pe EAU pentru creșterea actuală a infecțiilor cu coronavirus în rândul israelienilor care se întorceau din Dubai.

Oficialii din cabinetul primului ministru și-au cerut scuze pentru comentariile făcute de Sharon Alroy-Preis (foto), directoarea departamentului de sănătate publică din cadrul Ministerului israelian al Sănătății, caracterizând remarcile ei drept „o glumă nereușită”, care nu reflectă poziția guvernului israelian.
De remarcat că Sharon Alroy-Preis a fost unul dintre cei mai înflăcărați susținători ai limitării zborurilor către și dinspre EAU și al închiderii aeroportului Ben Gurion
Aceștia au adăugat că, în orice caz, observațiile nu au fost destinate publicului, ea nefiind autorizată să vorbească în numele guvernului israelian cu privire la astfel de chestiuni.
Se spune că Alroy-Preis le-a spus șefilor de spitale că „în două săptămâni de pace (cu EAU) au murit mai mulți oameni decât în ​​70 de ani de război”. De remarcat că Israelul și EAU nu au fost niciodată în război.
EAU a devenit un punct fierbinte turistic în timpul pandemiei datorită lipsei de restricții stricte în această țară, determinând mulți oficiali din Israel să se îngrijoreze de faptul că persoanele care vor reveni, vor aduce virusul înapoi cu ei.
În decembrie anul trecut s-a încercat desemnarea desemnarea EAU drept țară „roșie”, dar ulterior decizia a fost respinsă de Ministerul israelian de Externe, care s-a temut că o asemenea decizie ar putea provoca o criză diplomatică.
Luna trecută, când s-a descoperit că un zbor care se întorcea din Dubai avea 14 persoane contaminate confirmatei, dr. Alroy-Preis a criticat public guvernul în parlament.
Săptămâna aceasta s-a descoperit că un bărbat care s-a întors din Dubai a creat un lanț de infecții care a inclus aproximativ 180 de persoane.
În cele din urmă, Ministerul israelian al Sănătății a decis etichetarea fiecărei țări drept „roșie”, ceea ce, în combinație cu combinat cu creșterea îngrijorătoare a infecției și a tulpinelor de coronavirus, a dus la închiderea aeroportului Ben Gurion și a tuturor punctelor de trecere ale frontierei terestre. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: