Israel: Directorul Mossad în Statele Unite, în februarie, pentru a întâlni oficiali ai Casei Albe

Yossi Cohen, directorul Mossad (una dintre cele trei agenții de informații din Israel), este așteptat să viziteze Statele Unite la mijlocul lunii februarie pentru a se întâlni cu înalți oficiali din administrația Biden, a informat Channel 13.

Potrivit acestei surse, Cohen se va întâlni în timpul acestei vizite cu consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan, șeful CIA, William Burns și o întâlnire cu președintele american nu este exclusă, în condițiile în care Joe Biden și Benjamin Netanyahu nu s-au întreținut încă.
Directorul Mossad este de așteptat să fie primul înalt oficial israelian care să participe la întâlnirile cu noua administrație și unul dintre puținii înalți oficiali din lume care vizitează Casa Albă pe marginea focarului de coronavirus.
Se așteaptă ca discuțiile să se concentreze în special pe Iran, întrucât noua administrație americană este tentată să reînvie acordul nuclear iranian semnat în 2015, o mișcare puternic dezaprobată de Israel și de alți aliați americani din Orientul Mijlociu.
Yossi Cohen, un apropiat al lui Benjamin Netanyahu, va fi probabil însărcinat să descurajeze noua administrație să nu mai revină la tranzacție. Miercuri, noul șef al diplomației americane, Antony Blinken, a avertizat că Statele Unite se vor întoarce la acordul nuclear iranian numai după ce Iranul își va relua angajamentele de care s-a eliberat.
„Suntem departe de asta, atât putem spune”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns