Protestatarii anti-guvernamentali și anti-Netanyahu din Israel s-au adunat sâmbătă seara la poduri și intersecții din toată țara, pentru a 32-a săptămână la rând.

O amplă demonstrație la care participă mii de manifestanți are loc la această oră în fața reședinței oficiale a primului ministru din Ierusalim. O altă manifestație se desfășoară în fața reședinței sale private din Cezareea.
Protestatarii cer demisia primului ministru Benjamin Netanyahu și denunță modul în care guvernul a tratat pandemia coronavirusului.
„La apogeul catastrofei economice și sanitare, acuzatul (Netanyahu) ia ostatec Israelul pentru a-și amâna procesul și a se pleca în fața aliaților ultraortodocși ”, a declarat într-un comunicat, Mișcarea steagurilor negre, care se află la originea demonstrațiilor.
Mai mulți critici ai lui Netanyahu îl acuză pe acesta că a închis ochii asupra nerespectării măsurilor sanitare în anumite cartiere ortodoxe, în ciuda unei rate ridicate de contaminare în acest sector, pentru a se asigura că-l vor susține în timpul următoarelor alegeri din martie.
Fără partidele ortodoxe, el ar avea puține șanse să formeze un guvern.
Protestatarii vor cere o anchetă publică cu privire la modul în care guvernul tratează pandemia, precum și eliberarea transcrierilor ședințelor guvernamentale pe această temă, potrivit cotidianului Haaretz. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s