ISRAEL

Israel: Protestele anti-guvernamentale continuă pentru a 32-a săptămână consecutivă

Protestatarii anti-guvernamentali și anti-Netanyahu din Israel s-au adunat sâmbătă seara la poduri și intersecții din toată țara, pentru a 32-a săptămână la rând.

O amplă demonstrație la care participă mii de manifestanți are loc la această oră în fața reședinței oficiale a primului ministru din Ierusalim. O altă manifestație se desfășoară în fața reședinței sale private din Cezareea.
Protestatarii cer demisia primului ministru Benjamin Netanyahu și denunță modul în care guvernul a tratat pandemia coronavirusului.
„La apogeul catastrofei economice și sanitare, acuzatul (Netanyahu) ia ostatec Israelul pentru a-și amâna procesul și a se pleca în fața aliaților ultraortodocși ”, a declarat într-un comunicat, Mișcarea steagurilor negre, care se află la originea demonstrațiilor.
Mai mulți critici ai lui Netanyahu îl acuză pe acesta că a închis ochii asupra nerespectării măsurilor sanitare în anumite cartiere ortodoxe, în ciuda unei rate ridicate de contaminare în acest sector, pentru a se asigura că-l vor susține în timpul următoarelor alegeri din martie.
Fără partidele ortodoxe, el ar avea puține șanse să formeze un guvern.
Protestatarii vor cere o anchetă publică cu privire la modul în care guvernul tratează pandemia, precum și eliberarea transcrierilor ședințelor guvernamentale pe această temă, potrivit cotidianului Haaretz. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: