Israel / Coronavirus: Guvernul extinde blocarea până vineri, iar aeroportul Ben-Gurion va rămâne închis până duminică

După dezbateri aprinse care au continuat noaptea târziu, guvernul israelian s-a pronunțat în favoarea menținerii blocării până vineri dimineața la 7:00 (5:00 GMT), aeroportul Ben-Gurion rămânând închis până duminică la miezul nopții.

Cu toate acestea, guvernul se va întruni miercuri pentru a revizui situația și a lua în considerare o prelungire suplimentară, a anunțat biroul premierului și Ministerul Sănătății într-o declarație comună. Zborurile internaționale suspendate din 26 ianuarie vor rămâne valabile și Aeroportul Internațional BenGourion va rămâne închis încă o săptămână, a decis guvernul.
Ministrul de Interne, Arie Dery, a prelungit, de asemenea, cu două zile, închiderea punctelor de trecere a frontierei cu Iordania și Egipt, anunțată miercuri.
Un comitet special a fost înființat pentru a examina cererile israelienilor care doresc să se întoarcă în țara lor în pofida blocării, se arată în declarație, fără a specifica criteriile în funcție de care cererea lor ar putea fi acceptată.
Acest al treilea blocaj impus Israelului de la începutul pandemiei, a forțat toate companiile neesențiale să își închidă ușile, precum și majoritatea școlilor, să restricționeze călătoriile și adunările și să închidă aeroportul principal din Israel.
Intrând acum în a patra săptămână, el nu a reușit să scadă rata infecției.
Noile cazuri de contaminare cu coronavirus și decese continuă într-un ritm alarmant, în pofida succesului campaniei naționale de vaccinare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: