Israel / Coronavirus: Al 4-lea blocaj nu este exclus

Prof. Nachman Ash (foto), țarul Coronavirusului, a declarat că în prezent este puțin probabil, dar nu imposibil, ca Israelul să fie nevoit să introducă un al patrulea blocaj de coronavirus după încheierea actualei blocări.

“Nu exclud un alt blocaj, dar sper că nu trebuie să ajungem acolo. Vrem să deschidem economia într-un mod măsurat atunci când vaccinurile reduc morbiditatea. Dacă am fi folosit alte instrumente pentru a reduce morbiditatea, ne-am fi putut afla într-o situație diferită “, a declarat Ash reporterilor. Potrivit acestuia, sistemul de sănătate monitorizează constant dezvoltarea mutațiilor coronavirusului în Israel.
“Există aproximativ 80 de cazuri de tulpină din Africa de Sud. Ne străduim să localizăm fiecare caz”.
Abordând starea campaniei de vaccinare, el a spus: “Vrem în continuare să depunem eforturi pentru a vaccina populațiile cu risc înainte de a ne deschide către mai multe populații. Nu am ajuns la utilizarea maximă a vaccinurilor pentru populațiile care pot fi deja vaccinate”.
Țarul Coronavirus a menționat că “mutația britanică infectează populația tânără la o frecvență mai mare. Există o scădere foarte moderată a numărului de pacienți cu afecțiuni critice, iar sarcina care planează asupra spitalelor este mare. Mutațiile pot necesita o doză suplimentară de vaccin”.
Când a fost întrebat despre posibilitatea reluării depline a studiilor și a schimburilor comerciale după blocare, Ash a răspuns: „Încercăm să găsim cel mai bun echilibru între frica de creștere a morbidității și necesitatea de a deschide economia. Suntem interesați să reluăm studiile și să examinăm schița corectă”.
El a adăugat: „Facem apel la toți profesorii să vină și să se vaccineze. Peste jumătate dintre profesori au fost deja vaccinați și există între 8-9% care s-au îmbolnăvit înainte de campania de vaccinare. Aproximativ 60% sunt protejați – este un procent frumos, dar este nevoie de mai mult”.
Prof. Ash a fost întrebat, de asemenea, despre funeraliile în masă de la Ierusalim care au provocat multă indignare publică.
“Ieri au avut loc două evenimente funerare în masă și am auzit și despre petrecerile din weekend. Condamn cu tărie aceste încălcări ale ordinii publice. Le chem liderii să prevină astfel de incidente și poliția să împiedice adunările. Conducerea ar trebui să își asume responsabilitatea și să prevină astfel de incidente, iar poliția ar trebui să folosească toate mijloacele disponibile pentru a preveni astfel de incidente. Mă aștept ca poliția să găsească modalități de a face acest lucru”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: