Israel: Firma „Salatele Shamir” retrage produse din vânzare din cauza riscului de infectare cu o bacterie

Firma „Salatele Shamir” a anunțat că retrage din vânzare aproape toate salatele de hummus și thina din cauza unei detectări suspectate a bacteriei Listeria (listeria monocytogenes).

În comunicatul dat publicității, „Salatele Shamir” spune că ambalajele în care au fost găsite bacteriile nu sunt de vânzare, dar compania elimină proactiv 28 de tipuri de cutii de salată de pe rafturi.
Acestea sunt produse ale căror date de producție sunt apropiate de cele în care au fost găsite bacteriile. Perioada de valabilitate a acestor produse este înntre 26 februarie – 5 martie.
Conform Ministerului israelian al Sănătății, produsele excluze de la vânzaresunt „Hummus Picanti Asli” 300 gr, „Hummus Masabaha Asli” 200 gr. și „Masabaha Beiti” 400 gr., „Hummus Mizrahi-Yesh” 400 gr., „Hummus Mizrahi-Beiti” 400 gr.
Pachetele la kilogram de Thina și Humus, Hummus Kharif și Hummus Mizrahi 300g fiecare, Hummus Abu-Gosh Harif 200g, Salată de cartofi 300g și Hummus Kafri 4kg au fost, de asemenea, scoase de pe rafturi.
Acestea sunt de fapt majoritatea produselor „Salatele Shamir”.
Firma a declarat că nu va livra produsele în magazine până când nu va primi confirmarea de la laborator acestea nu conțin bacterii.
„În calitate de companie responsabilă, scoatem din vânzare toate produsele produse la date suspecte”, se menționează în comunicatul dat publicității de „Salatele Shamir”. (Anima News)

Lasă un răspuns