British Journal of Haemathology a publicat cazul clinic al unui bărbat în vârstă de 61 de ani care a dezvoltat un răspuns antitumoral după ce a contractat coronavirus.

Pacientul, care prezenta simptome ale limfomului Hodgkin, a șocat comunitatea științifică în legătură cu „cazul ciudat”.
Bărbatul făcea hemodializă pentru insuficiență renală în stadiu final secundar după un transplant renal eșuat. La scurt timp, după ce a suferit o slăbire progresivă și a prezentat mase palpabile în diferite zone ale corpului, a fost îndrumat către un specialist unde i s-a diagnosticat limfom Hodgkin în stadiul III.
La scurt timp, pacientul a fost internat în secția de terapie intensivă, prezentând simptome legate de coronavirus.
A fost internat cu dificultăți de respirație și a fost, în cele din urmă, diagnosticat cu SARS-CoV-2. A fost internat la centrul medical timp de 11 zile, timp în care nu i s-au administrat corticosteroizi sau imunochimioterapie.
După patru luni, pacientul s-a întors la centrul medical pentru o examinare a limfomului, unde medicii au putut observa scăderea radicală a dimensiunii ganglionilor.
În articol, medicii au afirmat că infecția cu SARS – CoV – 2„ a declanșat un răspuns imun antitumoral”.
Potrivit studiului, citokinele inflamatorii produse ca răspuns la infecție ar fi putut activa celulele T specifice cu antigene tumorale și celule ucigașe naturale împotriva tumorii, scrie BBC MUNDO.
Limfomul Hodgkin, cunoscut și sub numele de boala Hodgkin, este un cancer al sistemului limfatic, care face parte din sistemul imunitar. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s