În timpul pandemiei salariul mediu israelian a urcat cu aproape 10%

Israelul a înregistrat o scădere de 13% a locurilor de muncă în ultimul an, sectorul serviciilor de ospitalitate și alimentaţie fiind cel mai afectat de pandemie.

Cu mulți șomeri cu venituri mici, salariul mediu israelian este acum de 11.525 de shekeli pe lună. Izbucnirea pandemiei de coronavirus și restricțiile de circulație care vizează reducerea răspândirii acesteia au avut un impact asupra numărului de angajați israelieni și a salariului mediu al acestora. Numărul de posturi ocupate a fost de 3,252 milioane în noiembrie (o scădere de 13% comparativ cu 3,74 milioane care erau angajați în aceeași lună din 2019).
Potrivit unui raport al Biroului Central de Statistică, sectorul ospitalității și serviciilor alimentaţie a înregistrat o scădere de 63,4% a numărului de posturi de angajați.
Sectorul artelor, divertismentului și recreerii a înregistrat o scădere de 53,3%, comparativ cu 17,9% înregistrat în sectorul comerțului.
În noiembrie, salariul mediu al angajaților se ridica la 11.525 shekeli, o creștere de 9,9% față de aceeaşi lună anul trecut, când salariul mediu era de 10.483 shekeli.
CBS și-a întocmit raportul privind salariile medii și ocuparea forței de muncă pe baza numărului de lucrători angajați în luna respectivă și a salariilor totale pe care le-au plătit.
Salariile medii au crescut cu 15,2% în aprilie 2020 comparativ cu luna martie, după prima carantină. La sfârșitul celei de a doua carantine, din octombrie, salariile medii au crescut cu 2,1% față de luna precedentă. O parte din motivul acestei creșteri este că salariile angajaților care au pierdut locul de muncă tind să fie mai mici decât media națională. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: