Israel: Concerte pe gustul tuturor

Autor: Evita Stiru

În luna februarie, Orchestra Simfonică Ierusalim oferă publicului larg, pe platforma digitală a instituției, Youtube și Facebook, o serie de 4 concerte deosebite și diferite, pe gustul tuturor iubitorilor muzicii simfonice.

Iată cum a formulat invitația Ofer Amsalem, directorul general al orchestrei
„Cu toții sperăm că perioada grea a crizei corona se va încheia în curând și vom putea să reluăm concertele în fața spectatorilor, în sala de concerte. În prezent, continuăm legătura cu iubitorii muzicii din țară și din străinătate online, fără plată. Organizăm în luna februarie, o serie de concerte speciale și vă invit pe toți, maturi și copii, să fiți alături de noi și să vă bucurați de muzică de cea mai bună calitate”.
Miercuri 3 februarie, s-a transmis primul concert în memoria genialului compozitor, Wolfgang Amadeus Mozart, de la a cărui naștere s-au împlinit 265 de ani, în 27 ianuarie 2021.
S-a transmis Concertul 26 pentru pian, „Încoronarea” și Simfonia nr. 38 „Praga”, cu Yuval Zoran dirijor și pianist.
Programul mai cuprinde:
Premiera festivă a Simfoniei nr. 9 de Gil Shohat cu autorul la pupitru – joi 11 februarie.
Concertul pentru Cello de Josef Haydn – dirijor Yaron Gottfried, solist Hillel Tsari – joi 18 februarie.
Ultimul eveniment, un concert pentru toată familia cu prilejul sărbătorii de Purim.
Dirijorul Guy Feder va fi gazda ansamblului de instrumente de percuție, „Tremolo” și se vor interpreta lucrări semnate de Beethoven, Vivaldi, Strauș și creații surpriză – miercuri 24 februarie. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: