Israel / Shin Bet: Aproximativ 20 de israelieni suspectați că au vândut ilegal rachete către o țara asiatică

Aproximativ 20 de cetățeni israelieni, inclusiv foști oficiali ai industriei de apărare, sunt bănuiți că „dezvoltă, testează și vând rachete de croazieră avansate” către o țară asiatică, dezvăluie o investigație a Shin Beth, serviciul israelian de securitate internă.

Aceste persoane au făcut obiectul unei investigații în ultimele luni și sunt suspectate în continuare de „spălare de bani” și „comiterea infracțiunilor de afectare a securității statului sub controlul exporturilor de arme”,detaliază comunicatul de presă al Shin Beth.
Ancheta a relevat, de asemenea, că suspecții au primit „instrucțiuni de la entități legate de țara asiatică – care nu este considerată ostilă Israelului – în schimbul unor sume de bani și diverse avantaje”. “Ancheta a dezvăluit o mulțime de informații cu privire la metodele folosite de corpuri străine față de israelieni, inclusiv utilizarea tehnicilor care vizează ascunderea tranzacțiilor”, au spus poliția și Shin Bet.
“Acest caz ilustrează modul în care astfel de tranzacții pot fi dăunătoare securității naționale și reflectă teama că tehnologiile noastre pot fi transferate în țări ostile Israelului”, au adăugat ei. (Anima News)

Lasă un răspuns