Armata israeliană: Hezbollah ar putea lansa ofensive limitate împotriva Israelului în 2021

Armata israeliană nu anticipează izbucnirea unui război pe scară largă cu Hezbollah în viitorul apropiat, dar se așteaptă ca grupul terorist să lanseze ofensive limitate, potrivit unui raport de informații israelian.

Documentul estimează că Hezbollah ar putea încerca să crească presiunea asupra graniței dintre Liban și statul ebraic cu atacuri împotriva dronelor israeliene sau prin ciocniri, pentru a reechilibra echilibrul puterii, fără a încerca să provoace un război.
Aceasta reprezintă o schimbare semnificativă în evaluările armatei cu privire la disponibilitatea acesteia pentru manevrele Hezbollah.
Țahal (armata israeliană, n.r.) a crezut de mult că, dacă va izbucni un conflict cu gruparea teroristă libaneză, acesta se va transforma probabil într-o ciocnire pe scară largă, pe care ambele părți vor să o evite.
Cu toate acestea, serviciile de informații militare consideră acum că Hezbollah nu caută război cu Israelul, ci ar putea lansa atacuri limitate împotriva statului evreu.
Raportul de informații israelian indică, de asemenea, că Iranul chiar intenționează să planifice atacuri împotriva „țintelor occidentale”, pentru a se prezenta într-o poziție de forță împotriva Statelor Unite, ca să renegocieze acord nuclear. (Anima News)

Lasă un răspuns