Când va discuta Biden cu Netanyahu? „În curând”, răspunde Casa Albă

Președintele SUA, Joe Biden, va discuta „în curând” cu primul ministru israelian Benjamin Netanyahu, a asigurat joi Casa Albă, în condițiile în care apar reacții care denunță o întârziere neobișnuită.

La mai bine de trei săptămâni de la sosirea la președinție, Joe Biden nu a avut încă niciun schimb de cuvinte cu șeful guvernului israelian, care a fost în mod special răsfățat de Donald Trump, cu care și-a arătat complicitatea în orice moment.
Pe de altă parte, Joe Biden a vorbit cu un număr de lideri din țările aliate (Regatul Unit, Franța, Germania, Japonia), precum și alți câțiva, precum premierul indian Narendra Modi sau președintele chinez Xi Jinping.
În timp ce reafirma importanța legăturilor dintre Statele Unite și Israel, Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a rămas evazivă asupra schimburilor care vor avea loc între cei doi bărbați. “Îi va vorbi în curând, dar nu am o dată specifică”, a spus ea pur și simplu, fără a preciza dacă apelul va avea loc înainte de alegerile legislative israeliene din 23 martie.
Nikki Haley, fost ambasador SUA la Organizația Națiunilor Unite sub Donald Trump, a acuzat administrația Biden că „înfundă” un „prieten ca Israelul”, în timp ce făcea „leagă prietenie” cu „un dușman precum Iranul”.
Președintele democratic nu pare să se grăbească să se implice în mlaștina israeliano-palestiniană. (Anima News)

Lasă un răspuns