Ministrul de Externe al Omului, Sayyid Badr al-Busaidi, a declarat că țara sa este „mulțumită” de legăturile sale actuale cu statul ebraic, în timp ce Emiratele Arabe Unite și Bahrain tocmai au normalizat relațiile diplomatice cu Israelul, ridicând speranța că alte state vor urma exemplul.

„În ceea ce privește Israelul, suntem mulțumiți până acum de nivelul relațiilor și dialogului nostru actual, care implică canale adecvate de comunicare”, a spus ministrul de Externe, conform declarațiilor raportate de Reuters.
Agenția a specificat, de asemenea, că Sultanatul din Oman era „atașat de pace” între israelieni și palestinieni, „pe baza unei soluții a două state”.
Sayyid Badr al-Busaidi s-a referit, de asemenea, la acordul nuclear iranian din 2015, spunând că Omanul este „pregătit” să ajute dacă este necesar și că are relații foarte bune cu Teheranul și Washingtonul.
„Cred că, canalele de comunicare sunt deschise direct între echipele americane și iraniene. Nu văd niciun motiv pentru care aceste canale să nu poată fi reactivate”, a spus el.
Oficialul omanez a insistat în cele din urmă asupra politicii de neutralitate a țării sale.
„Politica externă a Omanului a fost întotdeauna menținerea și încurajarea dialogului între cât mai multe părți posibil”, a spus Sayyid Badr al-Busaidi. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s