Lumea trebuie să se pregătească pentru ca Covid-19 să rămână „printre noi”, a avertizat vineri directoarea Agenției sanitare europene, considerând acum această posibilitate „mai probabilă”.

„Acum se pare că este mai probabil să rămână decât să plece”, a spus Andrea Ammon, directoarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).
„El pare foarte potrivit pentru oameni. Așa că trebuie să ne pregătim pentru ce ne-a mai rămas”, a adăugat ea.
„Nu ar fi primul virus care va rămâne cu noi pentru totdeauna, așa că nu este o caracteristică neobișnuită pentru un virus”, a spus șefal Agenției europeane de sănătate cu sediul la Stockholm.
În timp ce vaccinurile pot reduce drastic riscul contractării Covid-19, oamenii de știință nu știu încă dacă previn și transmiterea virusului. Variantele, în special cele sud-africană și braziliană, complică situația, deoarece se suspectează că pot reduce eficacitatea vaccinului.
„Întrebarea este ce presupune acest lucru pentru eficacitatea vaccinului”, a spus Ammon, arătând exemplul gripei sezoniere la care vaccinurile sunt adaptate în fiecare an. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s