Agenția sanitară europeană solicită pregătirea pentru coronavirus, care „va rămâne printre noi”

Lumea trebuie să se pregătească pentru ca Covid-19 să rămână „printre noi”, a avertizat vineri directoarea Agenției sanitare europene, considerând acum această posibilitate „mai probabilă”.

„Acum se pare că este mai probabil să rămână decât să plece”, a spus Andrea Ammon, directoarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).
“El pare foarte potrivit pentru oameni. Așa că trebuie să ne pregătim pentru ce ne-a mai rămas”, a adăugat ea.
“Nu ar fi primul virus care va rămâne cu noi pentru totdeauna, așa că nu este o caracteristică neobișnuită pentru un virus”, a spus șefal Agenției europeane de sănătate cu sediul la Stockholm.
În timp ce vaccinurile pot reduce drastic riscul contractării Covid-19, oamenii de știință nu știu încă dacă previn și transmiterea virusului. Variantele, în special cele sud-africană și braziliană, complică situația, deoarece se suspectează că pot reduce eficacitatea vaccinului.
„Întrebarea este ce presupune acest lucru pentru eficacitatea vaccinului”, a spus Ammon, arătând exemplul gripei sezoniere la care vaccinurile sunt adaptate în fiecare an. (Anima News)

Lasă un răspuns