Ambasada Israelului în Guatemala a finalizat recent construcția de locuințe în orașul Escuintla pentru familiile ale căror case au fost distruse în erupția vulcanului Fuego din 2018, relatează Israel Hayom.

Ambasadorul israelian în Guatemala și Honduras, Mattanya Cohen, a predat personal actele de reședință celor 39 de familii care primeau case noi.

Acestea sunt situate pe „strada Ierusalimului, capitala Israelului”, a 19-a stradă din Guatemala care poartă acest nume.

„Statul Israel a promis-o și suntem bucuroși că am făcut-o. Israel va continua mereu să-și ajute prietenul și aliatul Guatemala”, a spus Cohen într-o declarație.
În mai 2018, Guatemala și-a mutat ambasada la Ierusalim la doar două zile după inaugurarea Ambasadei Statelor Unite în oraș.
Explozia vulcanului Fuego din iunie 2018 a ucis peste 190 de oameni.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a oferit apoi asistență medicală și logistică Guatemalei. O echipă de medici israelieni și membri ai organizației israeliene de urgență IsraAid au vizitat, de asemenea, zona pentru a ajuta rezidenții. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s