ISRAELLUMEA DE AZI

Israelul își deschide cerul pentru a primi sute de noi imigranți etiopieni (VIDEO)

330 de noi imigranți din Etiopia au aterizat vineri pe Aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv, în timp ce acesta este tehnic închis din cauza coronavirusului.

Zborul de vineri a fost al șaptelea care a sosit în Israel într-o operațiune inițiată de ministrul imigrației și integrării, Pnina Tamano-Shata.
Toți noii sosiți au dat rezultate negative pentru Covid-19 înainte de a părăsi Etiopia.
Începând de vinerea aceasta, li se va cere să respecte procedurile de carantină obligatorie din țară și vor fi găzduiți într-un spațiu de cazare special administrat de Ministerul pentru Alya și Integrare și de Agenția Evreiască pentru Israel, în coordonare cu Comandamentul Frontului Intern al armatei.
Unul dintre tinerii noi imigranți, Binyamin Tasfahun, în vârstă de șase ani, avea nevoie de tratament medical în Israel pentru un defect cardiac.
Când statul evreu a decis prima dată să închidă aeroportul, familiei lui Binyamin i s-a spus că zborul lor va trebui amânat.
„Fiecare alia (nouă sosire de evrei) din Etiopia este interesantă și specială, dar de această dată acest zbor este cu atât mai special cu cât a fost amânat de două ori din cauza închiderii spațiului aerian. Poporul israelian ar trebui să știe că, chiar și în momente de criză, cerul nu se ascunde”, a spus ministrul Tamano-Shata.
„Ușa este întotdeauna deschisă evreilor. Sper că noii veniți vor putea sărbători următorul șabat în Israel”, a spus ea.
„Sosirea lor în Israel a implicat bătălii împotriva birocrației, dar a fost o bătălie care trebuia dusă, o bătălie evreiască și umană … Îi doresc micului Binyamin multă sănătate și o recuperare rapidă”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: