Coronavirus: AstraZeneca își testează vaccinul pe copii, o premieră mondială!

Grupul farmaceutic AstraZeneca va lansa primul studiu din lume al unui vaccin coronavirus pe copii sub 12 ani din Marea Britanie, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de companie.

Studiile clinice ale produsului său vor fi efectuate la Universitatea din Oxford, la care vor participa aproximativ 300 de minori cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, obiectivul cercetătorilor fiind de a verifica răspunsul imun al acestei grupe de vârstă. Testarea va începe luna aceasta la universitate, precum și la alte laboratoare din Londra, Southampton și Bristol, a raportat Sky News.
Laboratoarele Pfizer-BioNTech și Moderna, ale căror vaccinuri au fost deja autorizate la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste, au început testarea produsului respectiv la copiii cu vârsta de 12 ani în lunile Ocrobre și Decembrie.
“Pentru majoritatea copiilor, Covid-19 nu este cu adevărat o mare problemă pentru ei”, a declarat Andrew Pollard, director de studii clinice la Oxford, pentru The Associated Press. “Cu toate acestea, este cu siguranță posibil ca o utilizare mai largă a vaccinului pentru a încetini progresia pandemiei ar putea fi luată în considerare în viitor, ceea ce explică inițiativa noastră”, a explicat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: