Compania americană de biotehnologie Moderna a declarat că a solicitat autorizație de la diferite autorități sanitare din întreaga lume pentru a crește capacitatea fiolelor sale de vaccin împotriva Covid-19 cu 50%, pentru a accelera campaniile de vaccinare pe clase.

„Pentru a optimiza resursele și oportunitățile de a livra mai multe doze mai repede pe fiecare piață, Moderna s-a oferit să-și umple flacoanele cu până la 15 doze de vaccin, comparativ cu cele 10 precedente”, a spus compania.
Într-un comunicat de presă. Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a autorizat deja creșterea cu 40% a conținutului flacoanelor, potrivit New York Times, citând surse familiare cu problema.
Un purtător de cuvânt a spus că se desfășoară discuții cu FDA și cu autoritățile din diferitele țări în care este utilizat vaccinul și că această creștere nu ar necesita o modificare a ambalajului flacoanelor.
„Orice modificare ar face obiectul autorizării finale a diferitelor autorități de reglementare. Implementarea oricărei modificări ar dura aproximativ două până la trei luni”, a adăugat ea. Pentru a crește dozele, liniile de producție ar trebui transformate, ceea ce ar dura mai puțin de zece săptămâni, sau până la sfârșitul lunii aprilie, a indicat, la rândul său, New York Times.
„Ar fi un mare pas înainte”, a salutat ideea în cotidianul ”Moncef Slaoui”, fostul consilier șef al programului american de vaccinare din cadrul fostei administrații Donald Trump.(Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s