Covid-19: ”Moderna” dorește să crească capacitatea fiolelor sale de vaccin cu 50%

Compania americană de biotehnologie Moderna a declarat că a solicitat autorizație de la diferite autorități sanitare din întreaga lume pentru a crește capacitatea fiolelor sale de vaccin împotriva Covid-19 cu 50%, pentru a accelera campaniile de vaccinare pe clase.

“Pentru a optimiza resursele și oportunitățile de a livra mai multe doze mai repede pe fiecare piață, Moderna s-a oferit să-și umple flacoanele cu până la 15 doze de vaccin, comparativ cu cele 10 precedente”, a spus compania.
Într-un comunicat de presă. Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a autorizat deja creșterea cu 40% a conținutului flacoanelor, potrivit New York Times, citând surse familiare cu problema.
Un purtător de cuvânt a spus că se desfășoară discuții cu FDA și cu autoritățile din diferitele țări în care este utilizat vaccinul și că această creștere nu ar necesita o modificare a ambalajului flacoanelor.
“Orice modificare ar face obiectul autorizării finale a diferitelor autorități de reglementare. Implementarea oricărei modificări ar dura aproximativ două până la trei luni”, a adăugat ea. Pentru a crește dozele, liniile de producție ar trebui transformate, ceea ce ar dura mai puțin de zece săptămâni, sau până la sfârșitul lunii aprilie, a indicat, la rândul său, New York Times.
„Ar fi un mare pas înainte”, a salutat ideea în cotidianul ”Moncef Slaoui”, fostul consilier șef al programului american de vaccinare din cadrul fostei administrații Donald Trump.(Anima News)

Lasă un răspuns