Israel / Cipru: De la 1 aprilie, turiștii israelieni vaccinați vor fi scutiți de carantină

Președintele cipriot și premierul israelian Benjamin Netanyahu au ținut la Ierusalim o conferință de presă, prezentând noul acord dintre țările lor, acord care permite reluarea turismului și a comerțului, după lungi luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus.

“Datorită implementării pașapoartelor verzi, schimburile se vor relua în viitorul apropiat și vom putea lucra împreună. Am făcut același lucru cu Grecia și acest lucru ne va aduce la noi culmi”, a spus Benjamin Netanyahu. Acest nou acord va face posibilă o „alianță trilaterală benefică pentru regiune și pentru lume, va deschide opțiuni pentru o nouă cooperare în domeniile gazului și energiei și vom putea îmbunătăți și mai mult relațiile dintre Cipru și Israel”, a spus el.
Între timp, președintele cipriot Níkos Anastasiádis a declarat că de la 1 aprilie, israelienii vaccinați împotriva coronavirusului vor putea călători pe insulă și vor fi scutiți de carantină la sosire.
“Am avut schimburi între miniștrii noștri de Externe cu privire la energie și turism și aceasta arată legătura strânsă dintre cele două națiuni ale noastre. Am discutat despre impactul pandemiei asupra societății și a sistemelor noastre de sănătate și dorim să atenuăm consecințele teribile ale acestei pandemii”, a spus.
“Te felicit, Bibi, pentru conducerea ta și viteza de vaccinarea în Israel, care a plasat țara dvs. drept campioană mondială în acest domeniu și este extraordinar să vedem acest succes israelian ”, a spus el.
Anastasiádis a anunțat, de asemenea, că Cipru își va uni curând forțele cu Israelul în studiile clinice ale medicamentului descoperit la spitalul Ichilov din Tel Aviv, care vindecă 96% dintre pacienții cu forme severe de Covid-19. (Anima News)

Lasă un răspuns