Israel / Coronavirus: Aproape 40% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani au primit deja o primă doză de vaccin

Afirmațiile că tinerii israelieni refuză să fie vaccinați împotriva coronavirusului sunt „false”, aproape 40% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani au primit prima doză în două săptămâni, a declarat oficialul serviciilor de sănătate public din cadrul Ministerului Sănătății.

“Există o mulțime de surse mass-media care susțin că tinerii nu vor să fie vaccinați. Sunt bucuros să spun că nu este adevărat”, a spus Sharon Alroy-Preis.
„Dar trebuie să fim atenți”, a subliniat ea în același timp: „Suntem într-o fază critică și chiar și atunci când aveți o„ trecere verde ”nu înseamnă că nu există coronavirus”, a avertizat ea referindu-se la proiectul guvernului de a deschide o serie de activități publice celor care dețin un certificat de vaccinare.
Peste 3.780.718 israelieni au primit prima doză de vaccin și 2.415.692 au primit ambele doze – aproape un sfert din populația totală, iar țara se gândește serios să utilizeze un sistem de „pașaport verde” care să certifice vaccinarea.
Coordonatorul responsabil cu lupta împotriva pandemiei Covid-19, Nachman Ash, a asigurat vineri că țara este „pe drumul cel bun” pentru a redeschide zone mari ale economiei până pe 23 februarie.
Și problema limitării accesului la anumite activități numai pentru persoanele vaccinate este în curs de examinare. (Anima News)

Lasă un răspuns