Israel: Orașele ortodoxe înregistrează o scădere a cazurilor de coronavirus

Orașele ortodoxe din Israel, unde s-au înregistrat cele mai mari rate de contaminare cu coronavirus într-un an, înregistrează o scădere a infecțiilor, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății.

În Ierusalim, unde aproximativ 500.000 de rezidenți ultraortodocși reprezintă peste 40% din populația orașului, procentul testelor pozitive din săptămâna trecută a fost de 14%, în scădere cu 25% față de săptămâna precedentă.
Orașul încă conduce țara pentru numărul de pacienți activi – 9.084 -, iar procentul său de teste pozitive este de două ori mai mare decât rata națională.
Capitala a fost desemnată drept un oraș „portocaliu” în conformitate cu planul semafor al ministerului,care aplică reguli de sănătate mai stricte orașelor „roșii” și „portocalii”.
În aceste orașe, școlile sunt încă închise.
Bnei Brak a înregistrat, de asemenea, o scădere a ratei testelor pozitive, de la 45% la 15% săptămâna trecută.
Vineri dimineață, au fost identificate 2.971 de cazuri active, făcând orașul să treacă de la „roșu” la „portocaliu”.
În orașele Modi’in Illit și Beitar Illit, rata testelor pozitive a scăzut cu 42% și 22%.
În Beit Shemesh, unde peste 50% din cei 150.000 de locuitori ai orașului sunt ultraortodocși, rata testelor pozitive a scăzut la 37%, potrivit datelor Ministerului Sănătății.
În plus, în Tel Aviv, un oraș în mare parte laic, s-a observat o creștere cu 8% a ratei testelor pozitive. Orașul are în prezent 2.660 de cazuri active în rândul populației sale de aproape jumătate de milion. (Anima News)

Lasă un răspuns