ORIENTUL MIJLOCIU

Ministru: „Qatarul lucrează la restabilirea acordului nuclear iranian”

Doha lucrează pentru a dezactiva tensiunile din regiune, pledând pentru restabilirea acordului nuclear din Iran din 2015, a declarat ministrul de Externe din Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani (foto), citat de mass-media.

„Statul Qatar lucrează la decalare printr-un proces politic și diplomatic pentru restabilirea acordului nuclear iranian”, a spus el, potrivit agenției oficiale de știri QNA.
Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani a explicat în continuare că „comunicarea era în desfășurare cu Statele Unite și Iran, având în vedere legăturile strategice ale Qatarului cu aceste două țări”. Comentariile vin în timp ce ministrul s-a întâlnit cu reprezentantul special al SUA pentru Iran, Robert Malley, și consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan, în două apeluri telefonice separate.
În același timp, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a asigurat că Republica Islamică a început producția de uraniu metalic pentru al utiliza drept combustibil pentru unul dintre reactoarele sale, încălcând astfel angajamentele sale din acordul din 2015. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: