Tel Aviv: Judokanul iranian Saeid Mollaei a sosit în Israel (Video)

Saeid Mollaei, judokanul iranian care a fugit din Iran după ce s-a pronunțat împotriva regimului mulahilor, va concura în Marele Șlem din Tel Aviv la sfârșitul acestei săptămâni.

La sosire, el a fost întâmpinat la aeroport de Moshe Ponte, președintele Asociației de judo din Israel. „Sunt foarte fericit că sunt prezent la această competiție care a fost realizată datorită organizatorilor. Doresc fericire și siguranță pentru toți israelienii ”, a spus el.
În Israel, Mollaei va concura în Marele Șlem din Tel Aviv, programat în perioada 18-20 februarie.
El va lupta sub culorile Mongoliei la turneu.
Mollaei s-a aflat în fruntea știrilor după ce a ignorat solicitările oficialilor iranieni de a se retrage din campionatele mondiale de judo pentru a evita competiția cu un israelian.
După ce a pierdut în semifinalele competiției – un rezultat despre care a spus că a fost afectat de stresul emoțional cauzat de cererea de boicot din partea oficialităților iraniene – a călătorit în Germania pentru a începe procesul de azil.
El a fost recunoscut ca refugiat în Germania în noiembrie 2019.
Schimbarea sa de naționalitate, acceptată de Mongolia, a fost aprobată de Comitetul Olimpic Internațional în martie 2020.
Ca răspuns la boicotarea de către Iran a sportivilor israelieni, Federația Internațională de Judo (IFJ) a interzis Iranului toate competițiile internaționale, spunând că interdicția va fi în vigoare „până când Federația iraniană de judo va da garanții solide și va dovedi că va respecta Statutul IFJ și acceptă ca sportivii lor să lupte împotriva sportivilor israelieni”. Federația iraniană de judo a respins interdicția, spunând că se bazează pe „declarații false”.
Iranul nu recunoaște Israelul, iar sportivii săi se abțin în general de la confruntarea cu adversarii israelieni. (Anima News)

Lasă un răspuns