Casa Albă: „Netanyahu va fi primul lider din Orientul Mijlociu pe care Biden îl va contacta”

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki (foto), a declarat marți într-o conferință de presă că „primul lider din Orientul Mijlociu pe care președintele SUA, Joe Biden, îl va contacta, va fi premierul israelian Benjamin Netanyahu”.

Purtătorul de cuvânt a asigurat, de asemenea, că acest apel telefonic între cei doi lideri va avea loc „foarte curând”, indicând că „Israelul este în mod evident un aliat” al Statelor Unite și că Netanyahu este „evident cineva cu care Biden are o relație de lungă durată”.
Psaki a subliniat în continuare că „echipa noastră este pe deplin angajată și menține un contact constant la multe niveluri cu israelienii”.
La începutul lunii februarie, Netanyahu a declarat că se așteaptă ca noul președinte Joe Biden să-l contacteze în curând și că se vor întâlni când va începe să contacteze liderii din Orientul Mijlociu, „sub ordinea pe care o va considera adecvată”.
La rândul său, fostul ambasador al SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley, a deplâns faptul că Biden „încă nu l-a chemat pe Benjamin Netanyahu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai noștri”. (Anima News)

Lasă un răspuns