Coronavirus: Israelul dezbate transferul vaccinurilor în Gaza în schimbul eliberării prizonierilor săi

Israelul examinează în prezent o cerere de autorizare din partea Autorității Palestiniene (AP) pentru a transfera o mie de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului de la Ramallah din Cisiordania în Fâșia Gaza condusă de grupul islamist terorist Hamas.

În timp ce AP a început să vaccineze personalul medical din Cisiordania, niciun locuitor din Fâșia Gaza nu a fost încă imunizat împotriva coronavirusului.
“Nu a fost încă aprobări pentru transferul vaccinurilor în Fâșia Gaza “, a declarat directorul Departamentului de relații internaționale al Ministerului israelian al Sănătății în timpul dezbaterilor din comisia parlamentară pentru afaceri externe și securitate.
“Autoritatea Palestiniană a solicitat transferul a 1.000 de doze de vaccin rusesc în Gaza, și despre asta se discută în prezent”, a spus dr. Asher Salmon. Deputatul Zvi Hauser, președintele comisiei, și-a exprimat îngrijorarea că vaccinurile vor fi rechiziționate de membrii Hamas, mai degrabă decât distribuite personalului medical.
Între timp, grupul Hamas reține încă doi cetățeni israelieni – Avraham Mengistu și Hisham al-Sayed – care ar fi intrat în Gaza din proprie inițiativă în 2014 și 2015.

    Corpurile a doi soldați israelieni uciși în acțiune, Hadar Goldin și Oron Shaul, se află, de asemenea, în mâinile grupului islamist de la războiul din Gaza din 2014.

      „Knessetul trebuie să stabilească o condiție clară conform căreia orice vaccin transferat în Fâșia Gaza necesită întoarcerea celor patru israelieni”, a declarat deputatul Alex Kushnir de la partidul Israel Beiteinu. „Trebuie să stabilim o nouă ecuație umanitară, cerută de realitatea actuală”, a fost de acord Hauser. “Autoritățile israeliene nu ar trebui să renunțe la posibilitatea de a recupera corpurile neânsuflețite ale soldaților și de a le aduce înapoi în Israel”, a spus el. (Anima News)

      Lasă un răspuns