Bărbații și femeile necăsătoriți din Fâșia Gaza nu mai au voie să călătorească fără permisiunea unui tutore, potrivit unei noi decizii controversate a grupului terorist Hamas aflat la conducere în enclava palestiniană.

„Un părinte sau un bunic poate interzice unui băiat peste 18 ani să călătorească, dacă călătoria este dăunătoare, prin inițierea procedurilor în instanța competentă”, au declarat autoritățile judiciare, fără a oferi detalii despre acest lucru.
„Este interzisă unei femei necăsătorite, fie că este virgină sau nu, să călătorească fără permisiunea unui tutore care poate refuza să călătorească în caz de probleme”, continuă textul semnat de președintele Consiliului Suprem al șariei (legea coranică), Hassan al-Joujou, și care are efect imediat.
Fâșia Gaza, o enclavă de două milioane de locuitori, se află, din 2007, sub controlul islamiștilor din Hamas, legat de tendințele Frăției Musulmane. Această decizie a Hamas, care vine în momentul alegerilor interne din cadrul mișcării și a abordării alegerilor legislative palestiniene programate pentru luna mai, a stârnit un val de critici.
Frontul Democrat pentru Eliberarea Palestinei (FDLP, o mică mișcare de stânga) a cerut autorităților, printr-o declarație, să anuleze această „încălcare a dreptului fundamental palestinian și a Declarației Universale a Drepturilor Omului”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s