Israel / Coronavirus: Aplicație „pașaport verde” pentru persoanele vaccinate

De săptămâna viitoare, israelienii vor trebui să demonstreze că sunt vaccinați împotriva coronavirusului pentru a accesa săli de sport, hoteluri sau pentru a participa la evenimente sportive și culturale.

În timp ce magazinele stradale și centrele comerciale ar trebui să se redeschidă în Israel duminică și să ofere acces tuturor, unele locuri vor fi deschise exclusiv persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 sau vindecate de boală, potrivit unei decizii a cabinetului responsabil de lupta împotriva epidemiei. Astfel, urmează a fi pusă la punct o aplicație care să ateste vaccinarea cetățenilor, a declarat canalului 12 al televiziunii israeliene coordonatorul responsabil cu gestionarea epidemiei de coronavirus, profesorul Nachman Ash.
Potrivit acestei surse, israelienii vor putea descărca aplicația – care nu este încă operațională – să introducă informațiile lor personale și să obțină un certificat care poate fi scanat la intrarea într-o zonă autorizată doar persoanelor vaccinate. Persoanele care nu au un smartphone – în special membrii comunității ultraortodoxe – vor putea imprima un certificat cu un cod de bare care poate fi scanat și la intrarea în zonele speciale.
Oricine nu respectă aceste restricții va fi supus unor sancțiuni severe, a avertizat Nachman Ash conform canalului, fără a specifica care vor fi acestea. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: