Israel / Covid-19: 4 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin

Potrivit unei declarații a Biroului primului ministru publicată marți, patru milioane de israelieni, sau aproximativ 44% din populația totală a țării, au primit prima doză de vaccin Covid-19.

Benjamin Netanyahu și ministrul sănătății Yuli Edelstein s-au deplasat personal la Ierusalim pentru a participa la acest eveniment. (foto)
“Aș dori să fac apel aici la cele 570.000 de persoane cu vârsta peste 50 de ani care nu au fost încă vaccinate. Aproape 100% din decese și cazuri grave apar în acest grup”, a avertizat șeful guvernului. „Când nu veți primi vaccinul din cauza unei mici mușcături – când în cel mai rău caz, efectele secundare durează doar câteva ore – vă asumați riscuri care ar putea dura o viață întreagă”, a adăugat Netanyahu.
Premierul a asigurat că persoanele vaccinate vor avea un pașaport verde, permițându-le „să meargă să se bucure de teatre, cinematografe și evenimente sportive, să călătorească în străinătate și să meargă la restaurante și multe alte locuri”.
„Dacă nu vă vaccinați (…) veți reprezenta o provocare pentru spitalele noastre și vom fi obligați să impunem o nouă închidere”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: