Israelul este pe punctul de a deveni prima țară din lume care a depășit pandemia

Potrivit primului ministru Benjamin Netanyahu, Israelul ar putea considera că pandemia de coronavirus s-a încheiat dacă cele 570.000 de persoane peste 50 de ani care nu au trecut încă prin centrele de vaccinare aplică în cele din urmă cele două doze de Pfizer.

Șeful statului israelian a menționat acest după ce cabinetul a aprobat redeschiderea aproape completă, de duminică, a economiei Israelului, în pofida avertismentelor din partea experților în sănătate care au susținut o redeschidere treptată a celei de-a treia blocări naționale a țării, care a început la sfârșitul lunii decembrie.
Ca parte a planului aprobat de cabinetul coronavirus, toate magazinele, afacerile, lăcașurile de cultură, locurile culturale, se vor redeschide, unele fiind încă supuse unor noi reglementări.
Vorbind la Canalul 12 al televiziunii israeliene, Netanyahu și-a intensificat cererea de vaccinare a persoanelor peste 50 de ani.
„Aici sunt decesele, aproape 100%, aici sunt bolnavii critici, aproape 100%. Când merg la spitale, le blochează pentru alții, apoi tinerii încep să se îmbolnăvească și unii mor”, a spus premierul. „Avem nevoie de cel mai mare efort național … pentru a vaccina acești 570.000 de oameni … Mergeți și vaccinați-vă, nu numai pentru sănătatea voastră, ci pentru toată sănătatea noastră … Când vor fi vaccinați, nu va fi nevoie de blocare”, a spus el. Netanyahu a numit decizia cabinetului de a începe redeschiderea Israelului „vești minunate” și a subliniat, de asemenea, decizia de a aproba pașaportul verde.
„În două etape … oamenii cu pașaport verde pot merge la filme, jocuri de fotbal și baschet, apoi restaurante și zboruri în străinătate, iar cei care nu primesc vaccinul nu vor putea face acest lucru „, a avertizat el.
„Mai presus de toate, vreau să îi protejez pe cei care sunt vaccinați și să îi încurajez pe cei care nu au făcut-o. Vom fi primii din lume care vor ieși (din Covid)”, a insistat el.
„Dacă aceste 570.000 de persoane peste 50 de ani sunt vaccinate, aceasta nu este doar ultima blocadă, vom termina cu COVID. Suntem liderii mondiali în domeniul vaccinurilor; vom fi primii care vom ieși din coronavirus”.
La rândul său, cabinetul a decis că intrarea în gimnazii, locuri culturale și sportive, hoteluri (fără săli de mese), galerii de artă și piscine va fi deschisă numai persoanelor care au primit ambele doze de vaccin coronavirus sau s-au recuperat de COVID-19 și, prin urmare, au anticorpi pentru combaterea virusului.
Nu va exista această cerință pentru magazine și mall-uri, piețe în aer liber, muzee, biblioteci și lăcașuri de cult.
Școlile din orașele cu rate scăzute de infecție sau rate de vaccinare de 70% pentru cei peste 50 de ani, vor putea admite clasele 5, 6, 11 și 12 pentru învățarea în clasă.
Grădinițele și clasele 1-4 s-au întors la școală săptămâna trecută sub aceleași reguli.
Se așteaptă ca elevii din clasele 7-10 să se întoarcă la începutul lunii martie cu aceleași restricții.
Școlile care nu îndeplinesc aceste criterii vor putea să continue cu măsurile actuale care permit învățarea la distanță sau nu mai mult de 10 persoane într-un grup de studiu în aer liber.
Lăcașurile de cult sunt supuse unor reglementări similare, cu congregații mari disponibile numai celor care au fost vaccinați de două ori sau care și-au revenit din COVID.
În caz contrar, acestea vor fi limitate la 10 persoane în interior și 20 la exteriorul.
Noul plan restricționează, de asemenea, adunările pentru următoarea sărbătoare evreiască de Purim, care începe pe 25 februarie și durează trei zile. Sărbătorile sunt de obicei marcate de festivaluri și sărbători de stradă în toată țara, dar numai sărbătorile de familie sunt permise anul acesta. Profesorul Nachman Ash a declarat miniștrilor că se opune redeschiderii pe scară largă, deoarece peste 5.000 de cazuri noi de virus sunt încă diagnosticate în fiecare zi și aproximativ 1.000 de persoane sunt încă spitalizate în stare gravă cu COVID.
El a spus că dacă cineva i-ar fi spus în urmă cu două luni că țara se va redeschide cu astfel de niveluri de contagiune, l-ar fi numit nebun. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: