ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israelul s-ar putea distanța de strategia nucleară iraniană a lui Joe Biden

Israelul a evocat marți posibilitatea de a nu se angaja cu președintele SUA Joe Biden cu privire la strategia privind programul nuclear al Iranului, cerând sancțiuni mai dure și o „amenințare militară credibilă” împotriva inamicului său.

“Nu vom putea participa la un astfel de proces dacă noua administrație revine la acest acord (2015)”, a declarat ambasadorul Gilad Erdan la postul de radio al armatei.
„Credem că, dacă Statele Unite revin la același acord pe care l-au retras deja, toată această putere de presiune se va pierd ”, a adăugat Erdan.
Remarcile trimisul Israelului la adresa Washingtonului au venit într-un moment delicat pentru premierul Benjamin Netanyahu.
În vederea realegerii sale luna viitoare, el și-a relansat linia dură asupra Iranului, în timp ce nu are încă o comunicare directă cu Joe Biden.
„Se pare că doar sancțiunile paralizante – menținerea sancțiunilor actuale și chiar adăugarea de noi sancțiuni – combinate cu o amenințare militară credibilă – de care se tem Iranul – ar putea aduce Iranul la negocieri semnificative cu țările occidentale. Acest lucru ar putea duce în cele din urmă la un acord cu adevărat capabil să împiedice Iranul să avanseze „în ceea ce privește armele nucleare”, a explicat el în continuare.
Noua administrație a declarat că dorește ca Statele Unite să revină la un acord cu Teheranul în cazul în care iranienii se angajează din nou la propriile obligații.
De asemenea, Washington a spus că dorește să vorbească cu aliații săi din Orientul Mijlociu despre astfel de măsuri. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d