Israelul va achiziționa o nouă escadrilă de F-35

Comitetul ministerial pentru achiziții militare a aprobat marți achiziționarea unei noi escadrile de avioane de luptă F-35, patru avioane cisternă Boeing KC-46 și rachete avansate.

Armata depusese o cerere în urmă cu trei ani pentru a achiziționa acest echipament, dar cererea sa nu a avut succes din cauza disputelor politice și a divergenâelor privind bugetul.
Același comitet nu a aprobat încă achiziționarea de noi avioane de transport, care urmează să înlocuiască elicopterele Sikorsky CH-53.
În timp ce Ministerul Sănătății ezită între două modele – Boeing CH-47 Chinooks și Sikorsky CH-53K Sea Stallion – Benny Gantz, la rândul său, a cerut armatei să ia în considerare achiziționarea V-22, un dispozitiv de transport hibrid care poate decola și ateriza vertical ca un elicopter și poate zbura ca un avion.
Cumpărarea acestor dispozitive va fi finanțată din fonduri din ajutorul militar american, în timp ce Washingtonul acordă în fiecare an Israelului 3,8 miliarde de dolari (3,1 miliarde de euro).
Aceste acțiuni au loc în timp ce ministrul Apărării a solicitat Statelor Unite la începutul lunii ianuarie să ofere Israelului un altă escadrilă de avioane de luptă F-35. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: