Netanyahu: Biden nu mă va suna, pentru că mă opun Iranului

Într-un interviu acordat canalului 13 al televiziunii israeliene, prezentatorul Yonit Levy l-a întrebat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu dacă îi este jenă că președintele SUA Joe Biden nu l-a chemat de „atât de mult timp”.

Aparent netulburat, Netanyahu a răspuns negativ
Apoi, Levi l-a întrebat dacă crede că refuzul lui Biden de a-l suna are alte implicații.
Încă o dată, Netanyahu a respins acuzația, spunând: „Deloc. Avem o relație de aproape 40 de ani. De când am venit la Washington ca ambasador și el era senator în Delaware. Există multe în comun între noi”.
Netanyahu a sugerat apoi că dezacordurile lor cu privire la Iran și la problema palestiniană au fost motivul lipsei de comunicare, spunând: “Dar există și dezacorduri cu privire la problema Iranului și cu privire la palestinieni”.
Netanyahu a sugerat că va putea proteja mai bine interesele Israelului împotriva lui Biden decât rivalul său politic, fostul ministru de Finanțe și lider al partidului Yesh Atid, Yair Lapid.
Apoi a fost întrebat dacă relația sa în dezacord cu Partidul Democrat și cu fostul președinte american Barak Obama a fost motivul pentru care Biden s-a distanțat de primul ministru israelian.
Netanyahu a răspuns: „Am o relație excelentă cu democrații. Dar poziția mea nu este nici democrată, nici republicană. Cine ne apără interesele, sunt cu ei. Și oricine se opune intereselor noastre, cum ar fi ambițiile nucleare ale Iranului, care reprezintă o amenințare la adresa existenței noastre, eu mă voi opune acestora”. (Anima News)

Un comentariu

Lasă un răspuns