Statele Unite au amenințat că vor interzice aterizarea avioanelor israeliene pe teritoriul lor dacă avioanele americane nu au voie să efectueze zboruri de urgență către Israel.

Administrația Biden a acuzat Israelul că a încălcat libertățile aeriene și a provocat o criză cu Washingtonul, în urma deciziei statului ebraic de a-și închide ermetic frontierele, din cauza pandemiei coronavirusului.
Casa Albă cere ca avioanelor din Statelor Unite să li se permită să aterizeze în Israel.
Cu toate acestea, o sursă din Ministerul israelian de Externe a negat informațiile și a declarat pentru The Jerusalem Post că autoritățile israeliene nu erau la curent cu amenințările.
Cu toate acestea, alte surse din guvern au confirmat că Departamentul Transporturilor din SUA s-a plâns oficial omologului său israelian săptămâna trecută, după ce numai El Al a primit o derogare pentru a continua să zboare în Israel, în ciuda închiderii. Washington a declarat publicației The Jerusalem Post că decizia de a închide cerul israelian a încălcat acordul aerian dintre cele două țări, care trebuia să garanteze un tratament egal pentru companiile aeriene israeliene și americane.
Zborurile internaționale, aproape toate suspendate din 24 ianuarie pentru a limita intrarea noilor variante ale coronavirusului, nu vor fi reluate până pe 20 februarie pe aeroportul internațional Ben Gurion. Cu toate acestea, ministrul israelian al Transporturilor, Miri Regev, a declarat la Radio Militară că guvernul va permite israelienilor blocați în afara țării să se întoarcă cu avioane speciale înainte de 20 februarie. (Anima News)