SUA amenință să interzică aterizarea avioanelor israeliene în SUA

Statele Unite au amenințat că vor interzice aterizarea avioanelor israeliene pe teritoriul lor dacă avioanele americane nu au voie să efectueze zboruri de urgență către Israel.

Administrația Biden a acuzat Israelul că a încălcat libertățile aeriene și a provocat o criză cu Washingtonul, în urma deciziei statului ebraic de a-și închide ermetic frontierele, din cauza pandemiei coronavirusului.
Casa Albă cere ca avioanelor din Statelor Unite să li se permită să aterizeze în Israel.
Cu toate acestea, o sursă din Ministerul israelian de Externe a negat informațiile și a declarat pentru The Jerusalem Post că autoritățile israeliene nu erau la curent cu amenințările.
Cu toate acestea, alte surse din guvern au confirmat că Departamentul Transporturilor din SUA s-a plâns oficial omologului său israelian săptămâna trecută, după ce numai El Al a primit o derogare pentru a continua să zboare în Israel, în ciuda închiderii. Washington a declarat publicației The Jerusalem Post că decizia de a închide cerul israelian a încălcat acordul aerian dintre cele două țări, care trebuia să garanteze un tratament egal pentru companiile aeriene israeliene și americane.
Zborurile internaționale, aproape toate suspendate din 24 ianuarie pentru a limita intrarea noilor variante ale coronavirusului, nu vor fi reluate până pe 20 februarie pe aeroportul internațional Ben Gurion. Cu toate acestea, ministrul israelian al Transporturilor, Miri Regev, a declarat la Radio Militară că guvernul va permite israelienilor blocați în afara țării să se întoarcă cu avioane speciale înainte de 20 februarie. (Anima News)

Lasă un răspuns