SUA / Israel: A doua discuție telefonică între consilierii de securitate națională privind Iranul

Consilierii securității naționale israeliene și americane au vorbit telefonic pentru a doua oară de la inaugurarea lui Joe Biden pe 20 ianuarie, a confirmat vinerea Casa Albă.

Convorbirea dintre Meir Ben-Shabbat și Jake Sullivan a avut loc pe o linie sigură și la ea au participat și oficiali de securitate din ambele țări, a raportat site-ul de știri WallaNews.
Potrivit acestei surse, nu au fost furnizate detalii cu privire la conversație, care totuși a fost mai mult mai lungă decât precedentul.
Apelul a venit la scurt timp după numirea lui Meir Ben-Shabba, de către Benjamin Netanyahu, ca principal interlocutor pentru negocierile Iranului cu Statele Unite și alte mari puteri, a spus site-ul.
Prin urmare, Ben-Shabbat ar trebui să convoace în zilele următoare o echipă pentru a determina strategia Israelului în discuțiile cu administrația Biden, în timp ce Washingtonul a declarat că este gata să reînnoiască acordul nuclear iranian semnat la Viena înși exprimă temerile.
Deocamdată, Franța, Germania și Marea Britanie (semnatare ale acordului) au avertizat Iranul vineri că „a pus în pericol” orice întoarcere la negocieri pentru salvarea acordului în cadrul programului său nuclear cu încălcările sale repetate ale acestui text, mai recent cu privire la producția de uraniu metalic. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: