1.000 de vaccinuri Sputnik din Rusia au fost transferate astăzi, miercuri, din Autoritatea Palestiniană (AP) în Fâșia Gaza, după ce s-a primit aprobarea din partea Israelului.

„Astăzi, miercuri, 1.000 de vaccinuri Sputnik V oferite de Rusia (…) au fost transferate de Autoritatea Palestiniană în Fâșia Gaza”, a raportat Cogat, organismul israelian responsabil cu operațiunile civile din teritoriile palestiniene. Vaccinurile au fost transferate prin punctul de trecere Erez”, care separă teritoriul israelian de enclava palestiniană.
Autoritatea Palestiniană a acuzat luni statul evreu că a refuzat introducerea a mii de vaccinuri Covid-19 în Gaza, o enclavă de două milioane de locuitori.
La rândul său, Cogat a afirmat luni că cererea palestiniană de introducere a vaccinurilor este „în curs de examinare și așteaptă o decizie politică”.
În Fâșia Gaza, s-au înregistrat peste 53.700 de infecții de la începutul pandemiei, inclusiv 538 de decese, dar surse medicale au raportat o scădere a spitalizărilor în ultimele săptămâni.
În Cisiordania, Ministerul Sănătății a înregistrat oficial peste 115.700 de cazuri, inclusiv peste 1.400 de decese. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s