După acordul Israelului, 1.000 de vaccinuri Sputnik transferate din AP în Fâșia Gaza

1.000 de vaccinuri Sputnik din Rusia au fost transferate astăzi, miercuri, din Autoritatea Palestiniană (AP) în Fâșia Gaza, după ce s-a primit aprobarea din partea Israelului.

„Astăzi, miercuri, 1.000 de vaccinuri Sputnik V oferite de Rusia (…) au fost transferate de Autoritatea Palestiniană în Fâșia Gaza”, a raportat Cogat, organismul israelian responsabil cu operațiunile civile din teritoriile palestiniene. Vaccinurile au fost transferate prin punctul de trecere Erez”, care separă teritoriul israelian de enclava palestiniană.
Autoritatea Palestiniană a acuzat luni statul evreu că a refuzat introducerea a mii de vaccinuri Covid-19 în Gaza, o enclavă de două milioane de locuitori.
La rândul său, Cogat a afirmat luni că cererea palestiniană de introducere a vaccinurilor este „în curs de examinare și așteaptă o decizie politică”.
În Fâșia Gaza, s-au înregistrat peste 53.700 de infecții de la începutul pandemiei, inclusiv 538 de decese, dar surse medicale au raportat o scădere a spitalizărilor în ultimele săptămâni.
În Cisiordania, Ministerul Sănătății a înregistrat oficial peste 115.700 de cazuri, inclusiv peste 1.400 de decese. (Anima News)

Lasă un răspuns