Germania avertizează Iranul împotriva blocării inspecțiilor AIEA

Germania avertizează Iranul împotriva blocării inspecțiilor de către agenția de supraveghere nucleară a Organizației Națiunilor Unite, AIEA, a declarat marți agenției de presă Reuters o sursă diplomatică din Berlin.

“Ar fi total inacceptabil ca Iranul să obstrucționeze inspecțiile AIEA”, a spus diplomatul german.
“Îndemnăm Iranul să se abțină de la orice blocare. Suntem în contact strâns cu această problemă cu partenerii noștri, inclusiv cu Statele Unite”, a avertizat diplomatul, adăugând că Iranul ar trebui să contribuie la o descaladare pentru a oferi o șansă de funcționare căii diplomatice.
Iranul a declarat luni că va bloca inspecțiile efectuate de organul de supraveghere nuclear al ONU începând de săptămâna viitoare dacă alte părți participante la acordul nuclear din 2015 nu își îndeplinesc obligațiile.
De asemenea, Republica Islamică și-a reafirmat opoziția față de bomba atomică, argumentând interzicerea religioasă a deținerii unei astfel de arme după o controversă declanșată de un ministru. “Poziția Iranului nu s-a schimbat: activitățile nucleare ale Iranului au fost întotdeauna și vor rămâne pașnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Iranului, Said Khatibzadeh, într-o conferință de presă la Teheran. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: