Israel / Coronavirus: 25% dintre cetățeni nu intenționează deloc să fie vaccinați (sondaj)

Israelienii care nu au fost încă vaccinați împotriva coronavirusului și-au exprimat mai multe îngrijorări cu privire la vaccinuri, iar un număr semnificativ dintre aceștia nu intenționează deloc să facă pasul, potrivit unui sondaj al Channel 12.

Potrivit sondajului efectuat în rândul persoanelor nevaccinate, 41% au spus că se tem de posibilele efecte secundare, 30% nu sunt siguri dacă vaccinul este eficient, 27% intenționează să fie vaccinați ulterior, 10% au citat informații colectate pe rețelele de socializare și 4% au declarat că stimulentele pentru imunizare au fost insuficiente.
Aproximativ 25% au spuscă nu aveau deloc intenția de a se vaccina.
La întrebarea dacă restricțiile privind accesul la diferite activități culturale și sportive pentru persoanele nevaccinate le vor afecta decizia, 46% au răspuns nu, 31% au răspuns da și 23% au răspuns că „nu știau”.
Sondajul a fost realizat ca parte a unui sondaj mai amplu al punctelor de vedere politice israeliene la 503 de adulți cu o marjă de eroare de 4,4%.
Până în prezent, peste 4 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer și 2,6 milioane ambele doze. În plus, 5.157 de cazuri noi au fost înregistrate în 24 de ore și 5.441 de persoane au murit din cauza virusului de la începutul pandemiei. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: