În Spania, a avut loc o paradă neo-nazistă în centrul capitalei Madrid, cu 300 de neo-naziști care au mărșăluit în inima orașului, învinovățind evreii pentru tot.

Parada s-a încheiat în cimitirul Almonda, unde se află un monument în memoria victimelor „Diviziei Albastre” (o divizie de infanterie pe care Franco a trimis-o în ajutor lui Hitler, pentru a lupta împotriva URSS). Manifestanții au depus coroane cu svastice, au salutat și au cântat cântece ale falangilor fasciste. Unul dintre tinerii vorbitori a declarat în repetate rânduri: „Evreul este vinovatul”.

Marșul a fost inițiat și organizat de organizația neo-nazistă „Tineretul patriotic”, susținută de diferite grupuri naziste și fasciste, inclusiv partidul Spania 2000 sau La Palange, al cărui lider, omul de extremă dreapta Manuel Andreino, a participat la marș.
În fiecare an, grupuri naziste din toată Spania se adună la Madrid și organizează parade pentru a marca aniversarea bătăliei de la Krasny Bor, în care Divizia Albastră a participat la serviciul nazist. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s