Manevre iraniene în Oceanul Indian cu nave rusești

Forțele navale ale Republicii Islamice Iran au început marți manevre în nordul Oceanului Indian, care au implicat și nave rusești, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Exercițiul se desfășoară într-un teatru de operații de 17.000 de kilometri pătrați cu unități ale marinei iraniene și forța maritimă a Gărzilor Revoluționare, armata ideologică iraniană, spune televiziunea, citându-l pe contraamiralul Gholamréza Tahani, purtătorul de cuvânt al acestor manevre.
Numit „Centura de siguranță maritimă”, exercițiul vizează, potrivit ofițerului, „consolidarea siguranței comerțul maritim internațional, pentru a face față pirateriei și terorismului și pentru a face schimb de informații”.
Potrivit unei declarații a Flotei Baltice Ruse, la exercițiu participă trei nave militare ale Federației Ruse: o corvetă, un tanc mediu și un remorcher.
Din aceeași sursă, marți au avut loc exerciții privind „eliberarea unei nave comerciale capturate de pirați” și lupta împotriva incendiilor.
Aceste manevre sunt menite, potrivit unei declarații a armatei iraniene, să „consolideze securitatea în regiune și relațiile dintre Rusia și Iran”.
Amiralul Tahani a menționat, fără alte detalii, prezența navelor marinei indiene.
Rusia și Iranul au desfășurat deja un exercițiu similar în decembrie 2019 în Oceanul Indian, de data aceasta cu nave din China.
În septembrie 2020, navele iraniene au participat la manevrele majore rusești efectuate de la Marea Neagră la Marea Caspică, prin Caucaz. (Anima News)

Lasă un răspuns