Record de antisemitism în Germania: „Șase atacuri antisemite în fiecare zi”

Aproape 120.000 de evrei trăiesc în Germania, iar problemele antisemite au fost adăugate la greutățile cauzate de virusul Corona, care a lovit puternic țara.

Un raport special publicat de AJC în Germania (o ramură a Comitetului Evreiesc American) dezvăluie cifre îngrijorătoare, predominate de niveluri record de atacuri antisemite în 2020, anul Coroanei, atacuri care nu a mai fost cunoscute din 2001, acum aproximativ 19 ani.
„Acesta este cel mai grav an în ceea ce privește numărul de atacuri antisemite din Germania, aproximativ 6 atacuri pe zi”, a declarat într-un interviu cu site-ul de știri israelian Ynet, locotenentul col. (rez.) Avital Leibowitz, directorul general al Comitetului Evreiesc American din Israel.
Conform ei: „Atacurile nu sunt neapărat legate de problema Coronei, deoarece chiar și în 2019, chiar înainte de aceasta, a existat un an record în ceea ce privește atacurile antisemite”.
Raportul arată că din 2.275 de incidente antisemite din Germania, doar cinci suspecți au fost arestați, „adică o treime din suspecți. Deci, nici atacul nu este suficient aici. Și aceste lucruri aduc clar în lumina reflectoarelor viața foarte dificilă a comunității evreiești din Germania”.
Raportul AJC avertizează că până în 2020 va exista o creștere de 11% a atacurilor împotriva evreilor, potrivit poliției germane.
Claudia Vanoni, șefa departamentului antisemit din cadrul Ministerului Justiției din Berlin, a declarat că „pandemia Coronei a dus la izbucnirea unui focar a teoriilor conspirative antisemite. Este clar cât de mult antisemitism este încă înrădăcinat în societatea noastră”.
Numeroasele imagini ale protestatarilor împotriva restricțiilor Corona, purtând ecusoane galbene și semne care compară restricțiile țării cu regimul nazist din timpul Holocaustului, sunt doar o parte a problemei în creștere.

Raportul spune că 38% din toate acțiunile antisemite din Berlin au avut loc online, dar unele dintre acestea au demonstrat creșterea naturii violente a acestor atacuri.
La începutul anului – ianuarie 2020 – un bărbat care purta un pandantiv Steaua lui David a fost atacat în cartierul central din Berlin, iar spre sfârșitul anului trecut – Sukkot – un student evreu a fost atacat cu o lopată într-o sinagogă din Hamburg, și a fost internat în stare critică.
„Există mai multe motive”, spune Leibowitz. „Un motiv, explică ea, este cu adevărat același vechi antisemitism pe care îl cunoaștem, despre afirmațiile vechi și, printre altele, ca și cum evreii ar controla lumea, economia și mass-media. Al doilea motiv sunt evenimentele nepotrivite. De exemplu, când există un incident de securitate în Israel, există o creștere a antisemitismului. Evenimentul din acest an a fost Coroana. În Germania, în 2020, au existat numeroase teorii ale conspirației în jurul Coronei, centrate pe complot, de parcă evreii l-ar fi răspândit în întreaga lume. Unii oameni chiar au crezut în asta și, bineînțeles, i-au încurajat și pe alții. Al treilea motiv are într-adevăr un fundal ideologic extrem de dreapta sau stânga neo-nazistă – influențat de imigranții care au adus bagaje ideologice. Nu există nicio îndoială că, Corona oferă ore suplimentare în care imaginația funcționează pentru a găsi noi motive pentru a învinui evreii”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: