ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZI

COVID-19 a reușit ceea ce n-au reușit echipe de asasini și milioane de dolari: A murit Ion Mihai Pacepa, cel mai mare spion al României

Fostul general de securitate, Ion Mihai Pacepa, considerat cel mai mare spion al României, a murit.

Ion Mihai Pacepa a murit la 92 de ani, după ce a fost învins de coronavirus.
Vestea a fost dată de bunul lui priete, Ronald Rychlak, profesor la Universitatea din Mississippi. Cei doi sunt cunoscuți întregii lumii după ce au scris împreună cartea „Dezinformarea”.
Potrivit profesorului, a fost sunat de soția lui Pacepa, care a confirmat că fostul general a murit la 92 de ani.
Generalul a fost infectat cu noul coronavirus.
“În primele ore ale dimineții de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut să facă o recompensă de două milioane de dolari. Dar și două echipe de asasini plătite de Romania. Ion Mihai Pacepa sau Mike pentru cunoscuți, a murit”, a declarat Ronald J. Rychlak.

În 1978, Pacepa a fugit în SUA, fiind ajutat de CIA

Generalul a fost șeful adjunct al Departamentului de Informații Externe a României dar și consilierul personal pe probleme de securitate al lui Nicolae Ceaușescu.
În anul 1978 a cerut azil politic în SUA și a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA împotriva fostului bloc sovietic.
De altfel, guvernul american a spus că activitatea acestuia a fost “o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite”.
Despre acesta se știe că a fost absolvent al Facultății de Chimie Industrială din București. A fost preluat de Securitate înainte de absolvire.
Între anii 1956-1960 a fost șef adjunct al Misiunii Române în RFG și șef al rezidenței de spionaj a României din acea tara.
Ulterior, în 1966, colonelul Pacepa a fost numit adjunct al sefului Direcției de Informații Externe (DIE), și a stat în această funcție până în 1972.
Totodată, în 1967 el a fost avansat la gradul de general maior.
În 1978, acesta a primit două condamnări la moarte pentru crimă de înaltă trădare.
Pe capul lui a fost pus un premiu de două milioane de dolari.
La rândul lor, Yasser Arafat si Muamar al-Gaddafi au pus un premiu de un milion de dolari pentru asasinarea generalului în SUA.
De-a lungul timpului s-a vorbit de multe ori despre faptul că Pacepa ar fi murit, însă nimeni nu a putut să confirme.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: