DEZVĂLUIRI – Mită și fals în documente: Sute de israelieni au intrat recent în România

Deși România este închisă, mulți israelieni, unii dintre ei infractori, au găsit modalități de a intra pentru a-și monitoriza îndeaproape afacerile / Unii au mituit oficiali de tranzit, alții au folosit documente falsificate. Unii dintre ei s-au infectat cu Corona în timp ce se aflau acolo

Conform ziaristului Shimon Ifergan, de la publicația online israeliană ”Mako”, sute de israelieni, inclusiv câțiva zeci de infractori, au intrat în România în ultimele săptămâni, folosind pașapoarte și documente falsificate, unii plătind chiar mii de dolari oficialilor aeroportului și înalților ofițeri de poliție, pentru a le permite să intre în țară.
„Aceștia sunt criminali care au afaceri în România și parteneri în cazinouri și se temeau că localnicii le vor prelua afacerile din cauza coroanei”, a dezvăluit o sursă israeliană care locuiește în țară, dezvăluie Ifergan.
“Pentru că nu există intrare în România și țara se află sub un regim de urgență din cauza coronei, israelienii găsesc combinații nebune pentru a intra”, susține sursa respectivă.
În prezent, intrarea în România este permisă în mod excepțional doar diplomaților, studenților care studiază în țară și oamenilor de afaceri care au permis de ședere temporar în țară.
În pofida acestui fapt, conform ”Mako”, mulți israelieni au găsit, după cum s-a menționat, mai multe metode de intrare în România, înainte de a decide închiderea completă a aeroportului israelian Ben Gurion.
“Există israelieni care sunt foarte atașați de oficiali guvernamentali, de înalți oficiali de la controlul pașapoartelor, de înalți ofițeri de poliție, care le eliberează permise de intrare excepționale în schimbul unor mite de mii de dolari”, a dezvăluit o sursă israeliană bine integrată în această afacere românească.
Conform sursei. „câteva sute de israelieni au intrat în România în acest fel în plină criză și absurdul este că în acest moment unii dintre ei sunt spitalizați într-o stare gravă pentru că au căzut victimă virusului Corona”,
Potrivit aceleiași surse israeliene, care este în contact cu oficiali guvernamentali și poliție, mulți israelieni s-au apropiat de el și i-au cerut, în schimbul unor mite financiare, să-i ajute să obțină permise de intrare, dar el a refuzat vehement. “Mulți au apelat la mine și au vrut să-mi plătească mulți bani pentru obținerea permiselor, dar am refuzat. Nu am vrut să mă implic”.
Conform ziaristului Shimon Ifergan, alți israelieni au venit în România prin Turcia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, dar și din alte țări, precum Dubai, chiar dacă țara lor de origine era Israelul.
„Au spus pur și simplu că au venit din aceste țări și au intrat astfel în România fără probleme”, a explicat un israelian care locuiește în România.
„Au plecat din Israel în acele țări, unde au stat câteva zile și apoi au zburat în România”, conform sursei.
În același timp, specifică ziaristul israelian, se estimează că luna următoare, odată cu eliberarea pașaportului verde și a certificatului de vaccin în Israel, autoritățile din România vor arăta flexibilitate și vor permite israelienilor să intre în această țară. (Shimon Ifergan, Mako)

Sursa: mako.co.il

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: