Israel / Alegeri: Netanyahu spune că nu își va folosi funcția pentru a scăpa de proces

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acordat un interviu joi seară la Canalul 13 al televiziunii israeliene, unde a spus în special că nu face diferența între cetățenii israelieni în gestionarea pandemiei.

“Sunt primul ministru al tuturor. Aduc vaccinuri tuturor israelienilor, fără excepție. Aduc acorduri de pace tuturor israelienilor, fără excepție. Ofer asistență economică tuturor israelienilor, fără excepție. Îmi pasă de securitate, mai mult ca niciodată anul acesta pentru toți israelienii, fără excepție …. Și împiedic armele nucleare iraniene pentru toți israelienii, fără excepție ”, a spus el.
El a mai dezvăluit că, dacă va fi ales să formeze un guvern după alegerile din 23 martie, nu își va folosi funcția pentru a se sustrage procesului pentru fraudă, încălcare a încrederii și corupție prin legislație sau pentru o cerere de imunitate.
“Nu voi propune nicio astfel de legislație”, a spus el.
Tribunalul din Ierusalim a anunțat că audierea martorilor în procesul primului ministru va începe pe 5 aprilie.
Într-o scurtă înfățișare la Ierusalim, la 8 februarie, primul ministru a respins acuzațiile de corupție lansate împotriva sa și a avocaților săi, Boaz Ben Zur și Amit Hadad, acuzându-l pe procurorul general Avichai Mandelblit că a gestionat greșit această afacere.
Potrivit acestora, o parte a anchetei a fost deschisă fără permisiunile necesare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: