ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Israel / Covid-19: Persoanele care intră în Israel vor trebui să poarte brățări electronice

Persoanele care vor intra în Israel din străinătate și care vor da rezultate negative pentru Covid-19, pot, începând de săptămâna viitoare, să nu fie izolate într-un „hotel corona”, ci să aleagă să poarte o brățară electronică.

Cei care intră în Israel vor fi testați pe Aeroportul Ben-Gurion și apoi vor merge cu autobuzul la unul dintre hotelurile sponsorizate de stat.
Dacă se obține un rezultat negativ a doua zi după testul lor, li se va permite să părăsească hotelul și să rămână izolat acasă, cu condiția să poarte o brățară electronică.
Planul a fost aprobat provizoriu în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai poliției israeliene și președintele Comisiei pentru constituție, drept și justiție al parlamentului, deputatul Yaakov Asher (Iudaismul unificat al Torei).
Inițial, un proiect pilot cu 100 de brățări electronice va fi implementat și gestionat de un contractant extern.
O comisie parlamentară trebuie să aprobe planul și, odată ce proiectul este finalizat, va trebui adoptată legislația pentru a extinde utilizarea brățărilor.
În urmă cu o săptămână, Israelul a inițiat ieșirea din cea de a treia blocadă, dar a menținut închiderea principalului său aeroport internațional și doar câteva zboruri de repatriere efectuate de companiile israeliene au primit aprobarea de aterizare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: