Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a declarat că inegalitățile și criza economică cauzate de pandemia Covid-19 sunt un teren fertil pentru înflorirea „terorismului”.

„Creșterea inegalităților și aprofundarea crizei născute în urma pandemiei vor favoriza eforturile de recrutare conduse de grupurile Stat Islamic (SI), Boko Haram (în Nigeria, nota editorului), Shebab (în Somalia) și Al-Qaida”, a spus liderul hașemit.
El a vorbit printr-o videoconferință la un seminar organizat de Brookings Institution, un grup de reflecție din Washington.
Obiectivul acestor întâlniri este reunirea de lideri și experți pentru a discuta prioritățile noii administrații americane în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „Focalizarea atenției și a resurselor noastre împotriva pandemiei ne-a distras de la lupta împotriva terorismului și extremismului. Dar războiul nu s-a terminat”, a adăugat suveranul.
În ceea ce privește conflictul israeliano-palestinian, el a insistat încă o dată asupra faptului că „ocupația (israeliană a teritoriilor palestiniene, n.r.) și pacea nu pot coexista”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s