Siria: Armata SUA a atacat miliții pro-iraniene

Statele Unite au atacat aerian o infrastructura utilizată de milițiile pro-iraniene din nord-estul Siriei, ucigând 17 persoane în prima operațiune militară a administrației Joe Biden, ca răspuns la atacurile recente asupra intereselor occidentale din Irak.

Calificând această operațiune militară drept „defensivă”, purtătorul de cuvânt al ministerului american al Apărării, John Kirby, a precizat că atacurile au distrus „mai multe infrastructuri situate la un post de frontieră utilizat de milițiile susținute de Iran, în special Kataeb Hezbollah”.
“Atacurile au fost autorizate ca răspuns la atacurile recente împotriva personalului SUA și al Coaliției din Irak și la amenințările în curs de desfășurare împotriva acestui personal”, a spus el.
Conform informațiilor preliminare ale Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), atacurile au distrus trei camioane de muniție care soseau din Irak la un post de frontieră ilegal la sud de orașul sirian Boukamal.
“Sunt mulți morți. Cel puțin 17 luptători au pierit conform unui număr preliminar, toți membriiai Hachd al-Chaabi”, a declarat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, referindu-se la puternica coaliție a paramilitarilor irakieni pro-Iran. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: